Sunday, August 14, 2011

Overnight

Hari Sabtu, beberapa hari lepas aku merancang untuk keluar berbuka puasa dengan schoolmate aku yg study kat politeknik melaka...

mcm biasa la.. laen yg aku rancang laen lak yg jadi.. slalu mcm tu.. herrmm..

sesudah asar, aku n roomates n muiz bertolak ke Politeknik Merlimau.. kami ke sana dengan dua buah kereta since Hasniza xdpt kereta sewa..
Ari n Erine dlm kereta WIra
n
Aku, Acix n Muiz naik Iswara yg laju...mcm Ferrari..
Ferrari la sgt.. dh la dengan kete yg kemek, bertompok2 lak tu.. haishh..
dh la radio pn xde !! Fed UP !! tu la kali terakhir aku sewa kereta tu !!

Fed Up jgk dengan si Muiz ni suka wat aku terpelanting..
haisshh.. nk Drag la kononnya.. dh la kat traffic light.. malu maaa... *ok..i'mblushing
yg si Acix ni tau gelak je ! haishh..

ok.. back to the story..
rancangan nk bukak puasa sama2.. last2 kat lam kete jgk aku bukak puasa sbb perjalanan ke Politeknik Merlimau agak jauh juga la ..

Sesampai je kat Politeknik, kami berbincang mau makan di mana..
masing2 wat muka blurr.. *akupunsama
maka, makan saja dmana kedai bukak..

ok.. menu yg kami makan kali adalah...
# Tom Yam (wajib)
# Ikan Kakap Masak 3 Rasa (da lama mengidam)
# Kailan Masak Ikan Masin (aku alah sayur )
# Ayam Masak Halia (Feveret)
# Telur Dadar ( Da x mkn telur)

sedikit berlaku kemewahan yea di situ.. huhuhu..
sekali skala.. kami da muak mkn mee & mihun goreng je hari2.. huhh..

kami berbincang mengenai harga kereta yg kami sewa.. rasa tdk berbaloi saja.. lantas, kami buat keputusan untuk overnight *akutercengang
seumur hidup aku, x pernah aku overnite.. haiiyyaa...
nk x nk kna gk ikut..

***layan gambar dlu...

::Berselera bebeno::

::dyeorg ni da xsbr2 da::

::nmpak muka lpar tu??::

::dyeorg mkn nasi goreng je::

::muiz n acix::

::nieza n geng::




next station......
^^TESCO^^
kami ke Tesco sbb nak cari barang2 dapur..
maklum la.. kan kami memasak kat kolej.
Kelihatan sngguh ramai sekali manusia berkeliaran di situ sehingga begitu ssah kami mau parking..
maklum la.. shopping raya..

dentinasi berikutnya............


^^JONKER WALK^^
walaupun da tau jonker walk da nk ttup pkul 11 namun dyeorg ni ttap berkeras nk pi jgk.. akibatnya..
kedai da byk nk ttup.. last2 kat situ jugak la jd tempat posing..

::pose skit::

::suka sgt bergbr ngn bontot lembu tu ::

::together we are here::
::blur la gbr ::

::my new fren::

::scary tul muka khalid niey::

::gbr nie mmg lawak.. cubaan melompat tp 1 pun x jd.. wat penat jew:

seterusnya kami merancang untuk ke masjid untuk solat isyak.. namun, perjalanan terbantut kerana kami sesat n terpisah kerna dsebabkan jalan one way.. haaiiyyaa..

so, aku, ari, erine da mula panik.. semakin kami drive, semakin jauh dr tempat yg ingin dtuju.. ketika itu, muiz tiada bersama kami kerna mengikuti kawannya..
that time, i was so exhausted n stress n panic.. *aisehh..omputih
kekerutan berlaku di dahi menyebabkan aku x mau berkata2 lg.. ku serahkan kpd ari untuk mencari jalan kembali *xnakdengarckpakusgt

akhirnya jumpa juga wlaupun terpaksa melalui jalan bertentangan arus.. pheww..
then, kitaorg jmput muiz n mnghala ke mcD kat Mahkota Parade..
di sana kami terserempak rakan2 sefakulti..
smbil menunggu hasniza n gang, kami berborak..
erine pula mminta izin untuk mengikuti rkannya..

then, bla hasniza smpai, Ferrari depa la plak wat hal.
temperature dh naik.. terpaksa la bhnti sejukkn enjin dlu..
then, kami lepak area mcD..

di situ juga aku mula menikmati makanan feveret aku selama ni..

FRENCH FRIES CICAH MC FLURRY..

best !! cuba la..

di situ la juga berlaku nya aksi kejar mengejar antara ari, acix n muiz dgn bapuk..
untung la aku x pergi.. huhhh..

di situ juga kau mula berkenalan dengan rakan2 hasniza..
diaorg sporting gler..
terbahak2 aku gelak tgk gelagat dyeorg..
yg x tahannya, dyeorg lupa nma aku..
mcm2 dia pggl aku..
minah, siti, liza, sharifah...
hahahahahahaha... mcm2 la depa niey...

NXT STATION.....

^^MASJID^^
aku pun xtau aku berhenti kat msjid mne.. di situ kami rehat2.. charge hp.. huhuhu..
regang2kan urat.. hak3..

NEXT

^^PANTAI KLEBANG^^
kami ke pantai klebang.. 1 je aku plik kat pantai tu.. pantai tu x mcm pantai..
ye la.. biasa kat pantai ada jugak pokok2 klapa.. ni pantai tu kat tepi jalan je kot...
haishhh...
katanya Syahm membe hasniza.. pantai klebang juga dikenali pantai kereta bergoyang.. huhuhu..
maklum la bila dh berdua duaan lam kereta..
kami smpai dsana lam pkul 3 pg..
makk oiii..
bersusun kereta.. ramai bebeno kereta tp mnusianya xde..
*uuhhuukkss3..

kami pun snap2 skit..

::me n pa'an::
dak ni la pggl nma aku mcm2 tu

::kat depan yg tgh wat iklan colgate tu khalid, dak kelate::

::me n khalid::

::auuww.. acix dkelilingi jejaka tuu::

::me n atem::

::me n nieza's geng::

::lu mmg gila bro::

:: me n nieza::

jam menunjukkan pkul 5, kami bergegas ke kdai mkn untuk bersahur.. usai bersahur kami menghantar dyeorg ke Politeknik n amik kete n pulang..



sesampai je kat kolej.. mandi.. n trus tdo..

ini la pertama kali aku buat x tau je bila nk buka puasa.. penat xley bukak mata.. bukak puasa ngn air masak je.. mls nk g bazar.. *nmpaksgtkanpemalasnyadisitu

hahahaha..

notakaki:
1st time aku nmpak org mabuk arak,, siap nyanyi2 lg..
1st time jgk aku hidu bau air kencing syaitan
1st time overnite

~sekian~

4 comments:

EizazSyafiqahAyob said...

sumpah nak overnite lagikk :D

A!n Syahirah said...

boleh jerr.. cuma masa je x mengizinkan..

Zara Danial said...

aku nak lagi!!!!mnngu dpn 2 jadik k!hahaha

A!n Syahirah said...

hahaha... berehh...