Tuesday, May 31, 2011

Pesanan Ibu

terngiang-ngiang lg bila ibu aku pesan...

"JADI LAH SEPERTI IKAN.. TETAP RASA TAWAR WALAU DI LEMPAR KE LAUTAN MNE PUN"

bonda, anakanda rindu kan bonda... :'(

p/s: homesick doe !!!

Ayat-Ayat Cinta

katanya....................


kamu percaya jodoh???

setiap orang memiliki jodoh masing-masing

tp kenapa cinta tidak dtg terus dr langit???

CINTA TAK DATANG DARI LANGIT..
CINTA DATANG DARI HATI...
DEKAT DENGAN KITA

*jiwang tul ckp sal jodoh nie...

Monday, May 30, 2011

Kuliah Pertama

memandangkan aku punya kuliah bermula kul 8 mlm.. aku mula sibuk dk btnya kwn2 lec tny apa.. ada yg ckp tny itu.. tny ini.. alaa.. soklan cepumas je..
tp.. aku lak yg neves.. aduyai...

klas ptama aku BEL 120..
ntah pape la.. kata kawan2 tu subjek BI.. I love It..

so, kul 6 aku dh mula bersiap2.. lpas je smyang mghrib... cpt2 aku pi gosok tdung..
disebabkan kecuaian n kegopohan aku yg x tentu psal..
akhirnya, tdung yg dgosok td da berlubang...
MAMPUSS AKU!!
tdung baru tu doe..

aku hangin ah weii.. tp x tnjuk pn.. hahaha... juz naikkan kening jew..
tp aku xtau nk mrh kat spe.. so, aku diam je nk cpt2 amik tdung laen..
aduyaiii.. lau tau kat mak aku mst habesss punya ahh..

tpat jam 7.35 aku smpai dpn Makmal Bahasa B (MBB)
then, kls aku bermula kul 8..
lect BEL aku bernama miss nura/nora.. somethim like that la..
then, lantik ktua kls..
then, amik kdatangan..
then, tulis esei sbyk 5 line tajuk 'what do u expect bout BEL 120?'

aku yg sdh mmg blank sal BEL ni mmg dh tgaru2..
tp, aku ttp je tulis.. skali aku bce aku pnya esei kan mcm tulis surat kat lec lak.. hahahaha.. bengong tul !!
kmudian, lam pkul 8.40 kami dh dbenarkan balik..
terkejut aku wei.. Fuyoo !! awesome !! hahaha
sapa x suka blik awl doe..

then aku ke unit ko-ku..
aku punya psatuan KSATRIA KEMBARA..
sal apa?? jgn tny !
yg aku tau ada aktiviti kawad kaki yg smemangnya aku anti.. alahaii..
~sabo je la..

Sunday, May 29, 2011

MassComm???

aku da jd pelajar mass comm sekarang. apa itu mass comm? Semalaman aku research kat internet tentang persepsi pelajar lain terhadap pelajar jurusan mass comm. menurut nya budak mass comm ni jenis happy-go-lucky, sosial sikit. Walau bagaimanapun mereka ramah tambah akak senior tu...

aku mengaku aku ni bukan jenis happy-go-lucky. Saya lebih suka berdiam seribu bahasa dan bercakap bila perlu. tp kdang2 bila mood aku ok, aku gk yg kepoh mcm mak murai.. Namun aku bukan kera sumbang. Bab-bab sosial ni, aku bersosial dari segi fasilitating. Kata orang lain juga, budak mass comm ni paling 'kerek' dan bab berfesyen ni tak mahu kalah. aku lak, kerek tak kerek tu aku tak tahu. Tapi fesyen-fesyen ni-MAAFLAH, aku pakai apa yang ada, apa yang sesuai jnji aku selesa...

Walaubagaimanapun, aku tak nak bagi apa-apa persepsi negatif terhadap pelajar mass comm dan dunia mass comm itu sendiri. aku budak baru belajar. Biarlah semuanya bermula dengan baik dan aku tidak melanggar mana-mana batas aku sebagai muslimah, anak dan pelajar.

p/s: Kepada pembaca sekalian jika anda pelajar mass comm, atau bekas pelajar mass comm saya mengalu-alukan pendapat dan pengalaman anda untuk dikongsi bersama. Terima kasih.

Kejadian Memalukan !!

MALU !! MALU !! MALU !!!!



tu je aku leh cakap... mok !!!! ore malu mok !!!!


korang nk tau x nape aku jd malu bangsat ni.. hhuuwwwaaa... MALU !!!!


gni citenyer.....


lam bilik aku ni 1 lampu x hidup.. lampu tu kat sebelah aku la.. so, aku pn repot la yg lampu aku tu x hidup.. tp x disangka lak yg diaorg dtg baiki scpat tu..


pagi td lpas solat subuh, aku on9 jap.. pas on9 terasa berat lak mata.. so, aku pasang radio kat lappy ni then aku tinggalkan cm tu je lappy kat sebelah aku..


then, aku dgr la cm suara llaki.. aku igtkan suara tu lam mmpi aku.. pas tu, membe aku dtg nk selimutkan aku.. aku still kemamau agi..


aku bukak mata.. aku tgk ada COWOK lam bilik aku.. nak2 je bangun bertepik..

aargghh !! malu..

nasib baik membe aku selimutkan aku.. aku juz pkai t-shirt n short pants je.. aku terkejut n keraskan badan..


yg x tahannya si mamat tu siap perli aku ag doe !! dia ckp "bangun2 la dik.. subuh2 !!"

arrghh.. "AKU DH BANGUN SMBAHYANG LA SIOT !! " tempikku lam hati.. aduyai...


Ya Allah.. Tuhan je yg tau betapa malunya aku.. nasib dyeorg x tgk muka aku sbb aku membelakangi mreka n mnutup muka..


bila diorg kuar je, aku trus bangun n menggelepar mcm kena gigit ngn semut itam.. alahai..


kalo korang aseny kjadian ni mcm biasa2 je n x memalukan... lantak la.. aku malu giler doe !! xpnah ada laki yg tgk aku tido !!


BENCI !! BENCI !! BENCI !!

Selendang Oh Selendang

setiap hari isnin, Uitm Melaka ni digalakkan memakai baju kurung.. memandangkan aku mula klas ari isnin so kna la pkai bju kurung.. xde hal la.. i on jew.. i xde masalah ngn baju kurung nie.. My feveret !!!


nk dijadikan cerita, aku dengan berani nya membeli shawl.. ala.. selendang.. yg pnjang2.. yg belit2 tu.. raya taun lpas pn aku da beli 1 shawl (duit mak) tp x pnah nk pkai.. sebabnya..


  • xpandai nk belit !!
  • muka jadi bulat cam bola la !!

lantas, aku sedekah je kat akak aku tuu...


kat sini, leh dikatakan majoriti pkai shawl.. so, teringin la plak nk pkai shawl.. aku pn bli la shawl menurut my feveret kaler.. warna Putih Star !! hahaha.. Purple doe.. buat julung2 kalinya aku beli dengan duit aku sendiri.. RM10 doe !! bukan berkira.. aku sorang yg jimat.. hahahaha..


aku mula search kat u-tube cm ne nk belit benda panjang nie.. hahahaha.. ternyata susah gler.. ye la.. biasa aku pkai tdung ekspress jew..


huhuhu.. cm ne la agk nya muka aku lau pkai shawl.. malunyerrrr nk pkai shawl..

malu ! malu ! malu!!


apa2 pun, aku kna jga penampilan diri sesuai ngn kos yg aku amik nie.. huhuhu..

InsyaAllah..

jadi punya belit2 tu.. hahahaha..



NNTKAN GBR NYER K.. kah ! kah ! kah !



Kuliah Bermula !!

Alahai.. di kala entri ini dibuat.. tuan punya blog ni sedang menikmati suasana yang sungguh romantik.. menghadap tasik di kala jam 2 pagi.. seram jugak weii.. tasik buatan ni betul2 kat belakang hostel aku ni.. romantik doe..


bukan keindahan tasik yg aku nk cerita ni.. yg aku nk gtau bhwa esk aku da mula kuliah.. alahai.. cm ne la kdaan lam bilik kuliah tu kan..

yg aku pasti..


  • xpyah nk bangun ucap "ASSALAMUALAIKUM CIKGU!!
  • xpyah nk bgtau kalau nk kuar pi tndas.. hahaha..


kuliah pertama kau bertarikh 30/5/2011 pada pukul 8 mlm hingga ke 10 mlm.. aduyaii.. mlm.. kompem ngntk punya..

nasib baik la aku ni satu kelas ngn aina, membe aku dari klntan gk..

Thank God!! lau x.. terhuyung hayang la aku keseorangan doe.. kuikuikui..


apa2 pun.. aku harap semuanya berjalan ngn lancar..

Friday, May 27, 2011

Terbahak-bahak Di Pagi Hari

jam menunjukkan pukul empat maka kedengaran deringan alarm dr handset ku. lantas aku off kan.. aku kembali lelapkan mata.. lau difikir2 malas sgt2 nk bgn mandi.. baru kul empat.. sengaja aku kunci jam kul 4 untuk bangun mandi memudahkan nnt aku nk pi masjid..

beberapa minit kemudian aku terdengar suara...


"ain.... bangun la....."

rupanya itu suara shu..

aku mulai sedar tp masih lagi tidak bergerak.. lantas aku kakukan diriku ditambah pula kesejukan mencocok2 hingga ke tulang itam..

"ain.. bangun..."
aku buat xtau je..

"ain.. bangun la"
semakin dia kejutkan aku semakin lena pula nk tdo..

"AIN.... BANGUN.. BANGUN... SEKOLAH.. SEKOLAH..."
aku tercengang... mataku terbuka seluas-luasnya..

shu tiba2 senyap...
"EH,, BANGUN.. BANGUN.. UNIVERSITI.. UNIVERSITI"

seperti tindakan refleks, scra atomatik aku bangun ketawa TERBAHAK-BAHAK.. Lol!!
pagi2 dh buat lawak kat bilik.. bukan aku je yg ketawa.. roomate aku yg lain pn trut ktwa.. even aina yg tengah wat smayang hajat pn terhnti smbahyangnya sbb tlalu lawak.. hahahaha

P/S: merupakan cara yang berkesan untuk mengejutkan aku bangun dr tidur..

Thursday, May 26, 2011

Blog Walking

meski pun aku sibuk ngn aktiviti orientasi kat sini.. sempat lg aku mengintai di blog2 kegemaran ku.. antaranya ialah....


jeng...
jeng...
jeng...






1. http://www.apeacerahmah.blogspot.com/ (mom-to-be.. bru umur 17 tahun)
4. http://www.fotochenta.blogspot.com/ (kisah cinta yg aneh)
5. http://thepeace08.blogspot.com/ (suami yg no. 1 tu)


blog diaorg ni la yg slalu aku intai2.. hahahaha.. nk kata hari2 x la hari2.. tp tiap kali aku on9.. aku intai la.. hehehehehe...

Wednesday, May 25, 2011

Mak Ayah

hari ni aku menjadi seorang budak yg manja.. aku rindu kn mak n ayah aku.. tiap kali terpasangnya video ibu tu, aku menangis tanpa segan silu lg dpan kawan2.. x siapa tahu betapa aku rindu pada ibu ayah ku..

"ayah.. mak... kak ngah rindu kat mak ayah.. kalau boleh kak ngah nk balik jumpa mak ayah.. xpuas lagi jumpa mak ayah.. makk.. ayahh.. "

di kala aku menaip ni, mataku bercucuran ngn air mata.. syahdu memikirkan ibu bapa ku.. aku rindu kan mereka.. aku xleh cakap lam telefon lama2 ngn diaorg, nnti aku akan nangis.. aku x nk diaorg tahu aku menangis.. aku mau mereka tau yg aku ni ank yg kuat.. aku x nk mereka ssah ati disana.. mungkin slama ni aku x pnah berpisah jauh ngn diaorg.. semua bnda aku kna handle sndri.. aku rsa mcm terlalu berat beban yg aku tanggung.. terngiang2 lagi kata2 mereka sebelum pulang dr menghantar aku.. x mungkin untuk aku bercerita pada kakakku, nnt ngn dia2 skali nangis..

InsyaAllah, esok aku x kan menjadi budak manja lagii.. moga2 begitu..
:'( (T_T)

Tuesday, May 24, 2011

Kecewa

walaupun aku ngn perangai gila-gila aku ni..
n
walaupun aku tkut nk kapel x bermakna aku x rasa apa2 bila tgk ko ngn ppuan laen..

:'( nampaknya aku harus lupakan "dia"....

*pendek jew entri.. penat + kecewa kuasa 10000x



Monday, May 23, 2011

Kepenatan =.=

huhh.. ari ni mmg pnat tahap cipan,gaban smua ada..

Kesakitan yg ku alami ari ni:
  • kaki ku melecet
  • kaki ku mudah cramp
  • sakit perut
  • migrain
ok.. tu je.. sekian, terima kasih =.=

Sunday, May 22, 2011

Benci! Benci! Benci!!

mst korang heran kn, pos yg lpas2 ounya kau ni hepy gler.. gara2 aku di Uitm ni la aku mulai berubah mood.. herrmm..
aku n fmly bertolak dr sg.buloh ke melaka lam kul 8 lbh.. ssmpainya disana aku pi dftar, smpan2 brg then pi kuar bli brg n mkn2 skit..

hehehe.. pas mkn, cik ngah nk blik dlu bab tok ayh xleh lama2.. huhuhu.. boring ktakan.. so, terpaksa la kakakku naik kereta cik ngah sbb cik ngah yg anta akak aku kat IPG, Cheras tu.. hahahaha.. mcm biasa la.. dye plak yg yyoo2 ooo nanges.. hehehe


perkara yg x dxsangka berlaku.. aku x nangis pn tau mse mak nk blik.. DAHSYAT GILER!!!!! hahahahaha.. aku tau ayh mula bermain emosi aku mse dia nasihatkan aku. no3!! aku ttp x nangis sbaliknya mak lak yg nangis.. hehehehe..

alhamdulillah, roomate aku punya la baik gler.. satu kpala lak tu.. hahaha..
Aina dari kelantan
Zatil dari Selangor + kelantan
Shu dari Kedah..
peerggh.. dyeorg mmg terbaik wwwoooo..

yg aku x suka ni ORIENTASI!!!!
haisshhh.. mmg xsuka.. pnat gler..
fasi2 ni xtau ke yg aku ni manusia gk.. dh la pkai bju krung,dh tu nk suh jln cpt2.. agk2 la dh la jln berbukit.. tambahan lak kaki lak melecet.. uuwwaaaa.. sakit!!!

kat sini aku dilantik jd penghulu bagi blok Tun Kudu.. aku terpaksa jaga 97 ank buah yg sngguh x dgr kata.. nk suh berbaris sepuluh2 pn ssh.. nk dmarah udah besar, nk di sepak anak org.. sabor je la..
tp aku pn xtau la nape aku dilantik jd penghulu.. aku ni bukannya aktif sgt.. hehehe.. ntah la.. InsyaALLAh.. harap2 aku dapat jalankan tugas aku ngn baik..

*bilik bersepah glerr..
*kul 2 xtdo ag.. sat agi kul 3 dh nk bgn..
smpai dsni sja entri aku kali ni.. ddAAAAAA

Saturday, May 21, 2011

I Got SOMETHING..

hihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihih
suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
mesti korang pelik nape la aku hepy tahap cipan nie.. hehehe..
cer teka... cer teka....
hikhikhikhik...


act, aku sronok ni sbbnya aku dapat HADIAH!!!
ye la.. aku ni bknnya slalu dpt hadiah ni.. so, dpt 1 hdiah pn da nk bsing 1 dunia..
kuikuikui...

nk tgk hdiah aku x????

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ceeewwaahhh.... wat suspen la konon.. :P hehehe





~~ni la hdiahnyer~~

bukan bear tu la!! ni haaaa COKLAT ni!!!..
mcm sdap je coklat tu.. ikut bau la.. ase syg lak nk mkn coklat tu.. cantik sgt.. siap ada nama agi tuu. huhuhu...
IRA(nama panggilan manja lam family)
hherrrmm.. dsebabkan aku terlupa bwk kmera, terpaksa la amik gbr ngn wc.. alahai.. mcm mna la leh ttinggal kmera..
tp kan, bgus gk, nnt xpasal2 kakakku merakan detik2 sedih esk..huhuhu..
agk2nya menangis x aku esk????
hahahaha..
aku xmau menangis tp lau ada yg mendorong aku untuk menangis esk, kompem xkn nangis.. heheheehe..
ok la.. gtg daaaa..
mmuuaaahhh!!! 4 my sis je..

Friday, May 20, 2011

Aku di Kl Sudah..

Tepat kul 8 aku bertolak dari umah menuju ke umah atok untuk jemput dye kat sne.. katanya mau ikut jgk ke kl..huhuhu.. :)
sebelum turun dari umah, ibu ku meminta aku membaca ayt2 suci sebelum melangkah keluar dari umah.. bermula detik itu, aku trase seperti mau menangis je.. tp wat muka cute jee.. hehehe.. ssudah itu, aku melangkah naik ke kereta.. ku lihat seluruh rumah ku... ku bisikkan
"aku akn merindui detik2 manis di rumah ni"
kereta mula bergerak, air mata ku x dpat ku tahan lg.. air mata mulai bercucuran tanpa ayh n ibu ku sedar... hnya suara ku berubah nada bila aku menjawab pertanyaan mereka.. hidung yg sudah merah terpaksa ku ttup dengan kain tdung namun aku tahu nnek ku sdh tahu yg aku :'(
maluuuuuu...

dalam perjalanan ke Kl, 2 detik kecemasan berlaku..
1.. aku ternampak budak membonceng basikal terbang dan tergolek di tepi jalan.. nsib x kena pijak kat kete.. lau x dh mmg lenyek. kereta tu plak brek smpai berasap tayar dia.. dahsyat.. mcm org wt drift lak. hihihi..
2.. semasa di lebuh raya karak, ayah ku ingin membelok ke kanan sbb lori kat dpan tu slow sgt, ntah cm ne la masa ayhku nk membelok tu tiba2 ada kete lak.. nasib dye punya hon kuuuaaattt.. hadooii..

pe2 pun aku bersyukur dh slamat smpai da.. sesampainya aku di sini, aku dijemput kakakku.. huhuhu.. kangen bangat sama dia sih!!

xleh nk post entri pnjang2 bab nk spend sepenuh masa ngn kakak n family ku.. huhuhu
:D

Thursday, May 19, 2011

Mau Pergi Daa..

xsmpai 5 jam lg aku akan meninggalkan rumahku.. uuwwaaa.. gonna miss my 'bantal golek'.. kalau lah aku boley bwak bntal tu.. alangkah nyenyak nya tido.. ~ngee

brg2 smua da siap da.. lau ada yg tertinggal gk, nasib la.. perasaan mula bercampur baur dahh.. xsuka perasaan gni!!!! hhuuwwaaaa..
perasaan yang sudah retak, tlg jgn dihancurkan lg..

****can't continue my entri............ :'(

Wednesday, May 18, 2011

Si Jiwang

Buat pertama-tama kalinya ada mr.Z Jiwang tuu ckp aku menodai blog dye.. hahaha.. PM! hikhikhik.. katanya blog dye, diari dye.. :P dh mmg hobiku meng-follow blog2 org scra senyap.. da malu la tuu.. *relaxss.. hikhikhik..
aku pn lupa dari mana aku mula meng-follow blog dye.. kakak ku kah??? ntah la..
AKU LUPA!!!

aahhh.. xboleh ckp byk sgt psal dye, hehehehe.. ^____^

credit to mista Z Jiwang : hmpir 2 bln da sy meng-follow blog kamooo.. hehehehe

Reunion 5SC1 2010

Semalam aku ada reunion.. pagi2 la bangun awal. biasanya lpas solat subuh aku terus tido tp disebabkan terlalu excited nk jumpa cikgu2 n kawan2 tmbahan lak hdiah cikgu x smpat nk balut lg.. herrmm..pas siap balut hadiah tu.. syarina lak tepon nk dtg umah.. bergegas aku ke blik air untuk mandi.. hahaha.. menjadi tabiat ku melambat2kan mndi.. then, amik mtor terus amik syarina kat tepi jalan.. ye la.. kesian lak kat dye nk jln ke umah aku.. huhuhu.. bbrapa minit kemudian, pjoe menyusul ke rumah aku. lntas aku amik motor pjoe n jemput zatil ke umah aku.. snang skit nk tnggu teksi.. disebabkan aku n zatil yg naik moto, jadi aku meninggalkan pjoe n syarina jalan kaki ke jalan besar.. hahaha.. jahat tul aku.. kmudian kami menaiki teksi untuk ke kfc kubang kerian.. ssampainya di sana sudah ada ilham n hasniza.. awl tul dyeorg tul.. semangat katakan.. hahaha.. aku yg belum bersarapan lg sudah mulai gelisah.. perut mulai memainkan bermacam2 lagu.. so, nk x nk aku beli twister as my breakfast.. hampir sejam tunggu kawan2 nk datang.. tp yg dtg aku pnya geng je.. cm biasa la..
  • hasibah
  • syarina
  • awatif
  • zatil
  • hashimah
  • ilham
  • amal
  • hasniza
  • imiy
  • pjoe
  • x ramai pn dtg.. kecewa cikgu hartini.. tapi kan cikgu hartini belanja krushers la.. hahaha.. bez la gk..




    alang2 mkn, cari yg mengenyangkan trus..


    30 minit kemudian
    ;
    ;
    ;
    ;
    ;
    ;
    20 minit
    ;
    ;
    ;
    ;
    ;
    10 minit
    ;
    ;
    ;
    ;
    ;
    2 saat


    bluurrppp!! kenyang doe.. xlarat dh nk tgk mknan..

    slpas slesai berbincang sal Uitm masing2, kami mintak diri untuk ke KBMALL.. huhuhu.. jln2 ag.. aku, zatil, syarina, hashimah n pjoe tumpang kete imiy tp pjoe yg drive.. nsb bek gk pjoe ada lesen..huhuhu
    sebelum balik...

    LENSA KAMERAKU DIBUKA...






    ILHAM N ME!







    haa.. ni pjoe n awatif.. slalu gaduh sbb nama kampung.. sorang BELUKAR, sorang BADAK MATI


    ON
    THE
    WAY
    TO KBMALL

    seperti biasa, aktiviti aku n zatil lau kat kbmall
    PILIH
    AMBIL
    CUBA
    CABUT!!! *bukan curi la..
    hahaha

    sesungguhnya aku seorang yg berjimat cermat.. aku hny membelanjakan RM3 shja semasa dsana.. tu pun sbb aku beli stokin..hehehe.. JIMAT!!!! BUKAN KEDEKUT!!
    setelah ibu jari kaki ku mulai cramp. aku bgtau kat dyeorg aku nk blik..
    sekitar pkul 3 aku smpai dirumah.


    MANDI~SOLAT~ZZZZZzzzzzzz

    Tuesday, May 17, 2011

    NewBorn

    Cik ngah sudah pn selamat delivered dye pn baby.. cute sangat2.. geram aku dibuatnya.. hahaha.. yg x tahannya aku lak yg over excited dpt baby.. ye la.. ble dpt tau cik ngah pregnant,aku lak yg lebih2 dari laki dye..
    "cik ngah!!, jgn mkn bnda tu nnt ank tu ........."
    "cik ngah!!, jgn wat keje tu, biar orang yg wat"

    beruntung cik ngah dapat anak buah mcm aku.. hahaha.. tapi.. yg xbest nye.. mse cik ngah da mula sakit perut, dia terpaksa drive sndri ke hspital sbb laki dye keje n umah kami berjauhan sbb dye da berpindah ke umah mentua.. bengang gk aku bila nenek aku bgtau yg dye drive sndri.. tp xpe.. semuanya da selamat..
    aku mmg sukakan kanak2 especially baby yg bru lahir.. kalo tau je ssape yg mengandung, tgn ni gatal2 je nk g pgang perut ibu2.. hehehe.. memandangkan aku xde adk kecik,main je ngn ank org.. aku pnya adk da bsar pnjang da,. kdang2 tpikir gk ble aku nk dpt baby sndri.. :P

    pagi tu, aku ke sekolah untuk mendapatkan sedikit kaunseling dari kaunselor sekolah.. sudah menjadi kebiasaan aku tiap2 bulan mendapatkan kaunseling dr kaunselor.. sedang aku tnggu kaunselor, tgn ni gatal2 lak dk tekan2 no cik ngah.. terus aku mendail..

    trruutttt.... tttrrrruuuttt.......... *xpakai caller ringtone
    hello... (suara lelaki)
    arrgghh.. mesti ayh ngah.. xrapat sgt ngn dye so, x ska cakap ngn dye.. ahh.. lantak la.. aku tanya cm ne kdaan cik ngah walaupn aku tau due date cik ngah awl bulan mei n aku berharap 4 mei, sama ngn bday aku.. hahaha.. tiba2 dia bgtau yg cik ngah dh beranak dh.. secara spontannya aku berteriak "apa!!!".. bbrapa rkan ku terkejut monyet.. dan scra otomatik aku mengalirkan air mata.. ntah la.. aku pn xtau npe.. mayb aku rse lega kot.. ye la.. baby dh slamat stlah tdpat bbrapa komplikasi sblum ni..
    kemudian, aku yg smemangnya xleh nk dduk diam mintak diri dr kaunselor untuk blik..
    aku trus naik teksi n menuju ke Kota Bharu Medical Centre.. smpai je kat pntu staff kat situ da ckp tngkat 1.. hahaha.. dyeorg da mmg knl aku.. knl pn sbb aku mengikuti kursus pre natal.. hahaha.. bengom sngguh aku ni..
    masuk je bilik, baby da ada.. terasa ada rama2 la lam perut.. ak kendong baby tu n cium puas2,, hahaha.. suka suka suka..
    dlm pd tu, mak col.. memarahi krn x ckp nk g hsptal.. *lupa..tlalu excited
    memandangkn aku x keje n x blaja, 2 ari aku stay kat hsptl. temankan cik ngah.. smbil2 tu smpat ag snap2..
    Ku beri namanya MARIMAR

    keciknya tangan baby..



    SYARAH AFIFAH cadangan utk namanya





    didukung kakak sulungnya

    Sudah mulai bukak mata @_@
    bru 1 hari


    nyenyaknya baby tidoo..

    BABY NANGES! aku mulai panik.. cepat-cepat aku amik kamera n amik gbr sbb aku xtau nk wt cm ne..

    senyuman seorang kakak




    tengah syok-syok amik gbr.. nenek aku tegur..
    "bo bo la amik gmbr nyo.. sian kat adk kna lampu kilat (flash)" .. sabo je la.. hahaha..
    tp sedih tau, aku akan mulai ke melaka jumaat ni.. lpas da xley da nk mndikan baby.. oh ya.. disebabkan namanya x diletak lg, aku pnggil dye MARIMAR.. hahaha.. suka ati aku la nk pnggil pe pn.. hahahaha..
    """baby.. baby.. jgn nangis tau kalo cik ngah (aku) x mndikan adik.. biar cik ngah je yg nangis.. uuwwaa.. shari x tgk adk pn cik ngah xley tdo.. 3G pn cik ngah snggup.."""
    seriously, shari aku x tgk marimar aku nangis..hahaha.. bengom aku ni...




    Monday, May 16, 2011

    Bila Sudah Sayang

    Biler kiter syg org tu,
    Kita tnggu dia lame pn x per,
    Tp biler dia tnggu kiter???dia mrh2...
    Ati kate ala,adatlah ada yang mnunggu & d’tnggu...

    Biler kiter syg org tu,
    Kiter x tdo pn x pe lyn dia yg ngah bsn,
    Tp biler kite bosan,ada dia lyn kiter???
    Ati kate,x pe dia busy kott!!!

    Biler kiter syg org tu,
    Kita gdh ngan dia,kita diam jea...
    Tp dia heboh 1 dunia...
    Ati kate x pe,dia tension tue...

    Biler kiter syg org tue...
    Kita kol nak ckp ngan dia...
    Tp dia bg phone kat org len atau matikan...
    Biler jd cm2,x pe...
    Ati kata,x pe...lyn je,kwn dia,kwn kiter gak...

    Biler kiter syg org tu...
    Kita b’cerita dgn dia,citer ngan
    tunggul lg baik...

    Tp biler dia bercerita ngan kita???
    Kita dgr,sepatah2 kite kena ingt...
    klu x ingat kita yang kena marah
    Ati kata x pe syg katakn…

    Biler kiter syg org tu,
    Kita & dia lpr...
    Tp kiter bg sume roti kita kat dia...
    Ati kata,ala jaga lh ati dia,sian dia…

    Biler kiter syg org tue,
    Kiter sanggup bg dia rest biler dia letih,
    Tp biler kita letih,dia srh jugak kiter lyn dia bila dia bsn...
    Adil ker???Ati kata,ala bukan selalu pun...

    Biler kiter syg org tue,
    Kita jadi cam org giler dngr dia sakit,
    Tp biler kita sakit,
    Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan hari kesakitan kita,
    Ati kata,ala x pe,x kn dia nak berkepit ngan kita 24 jam...

    Biler kiter syg org tu,
    Kita x pnh pntingkan diri sndri,
    Tp dia hpokrit thp gaban..
    Ati kata x per,dia mmg cm2 kene lah trima...

    Biler kiter syg org tue,
    Kiter syg nk tngglkn dia slama2nya,
    Tp dia x tahu kiter b’dpn dgn maut,
    Wlpn kiter skt,dia kata kat kiter,sakit bese2 jer,jgn nk mngrt...
    Ati kata,cmnelah dia biler kiter x de,msti dia hepi...

    Biler kiter syg org tu,
    Kiter x snggp tngk dia derita,
    Tp dia x prnh hargai diri kiter,
    Ati kata, tau x btapa kita syg kan dia????

    Biler kiter syg org tue,
    Kiter snggup tngglkn dia selama2nya untk dia bhgia...
    Tp adakah dia tahu pngrbnn kiter??
    Ati kata,x pe,janji dia bhgia...

    Dan...
    Biler kiter dh tngglkn dia selama2nya...
    Dia dtg ziarah pusara kiter...
    Dia kata Dia mintak maaf sebab pernah mngata kiter...
    Dia mintak maaf sebab pernah bwt kiter tnggu dia...
    Dia mintak maaf sebab pernah pksa kita lyn dia time bsn...
    Dia mintak maaf sebab pernah heboh 1 dnia slh kiter...
    Dia mintak maaf sebab pernah x hiraukn kol kiter...
    Dia mintak maaf sebab pernah x dgr luahan ati kiter...
    Dia mintak maaf sebab pernah bwt kiter klprn sbb dia...
    Dia mintak maaf sebab pernah gnggu waktu rht kiter...
    Dia mintak maaf sebab x pernah hiraukan skt kiter...
    Dia mintak maaf sebab pernah pntingkn diri dia sndri...
    Dia mintak maaf sebab x pernah tngk p’deritaan kiter...

    NAMUN SEMUANYA TELAH T`LAMBAT....

    HARGAILAH ORNG2 YG KITA SAYANG... I love you

    Nanges.. nanges...

    xtau la nape mlm ni aku rase mcm nk meletup je.. geram sangat-sangat.. nk mrh kat seseorang ni tp x terkata.. xtau la nape.. uuuwwwwaaa... sedih.... geram...........

    KO JAHAT!!!!!!!! AKU BENCI KAU.. PERGI KAU DARI HIDUP AKU!! AKU PUN BOLEH HIDUP LA KALO KAU XDEE!!

    BENCI!! BENCI!! BENCI!!

    memang betul la firasat aku kali ni.. skali tu kita baik sgt2 ngn org tu..
    skali tu lak mesti kita benci gler kat org tu...

    nak nangis puas2 la dlu.......................... bye2,,,,

    Saturday, May 14, 2011

    Pasal Aku La!!

    alamak.. xtau la nk post entri pe.. herrmm.. no idea.. yg ira tau skam, mse nk g dftar Uitm smakin menghampiri.. 1 psiapan pn xsiap ag.. mcm mne la ni.. haaii laa.. haii la..

    nnt kat sna kna la cri kwan2 bru.. kna wat sporting n open minded.. huhh.. mintak2 la aku x plu nk berlakon untuk semua tu.. bila kat sna aku kna xtive skit.. wat2 muka x malu (dh la aku ni pemalu).. baru la femes n smua org knl... hope so.. so, ssape yg nk tau sal aku, ok.. akan aku bongkar disini..

    aku ni seorang yang..

    • Keras hati dan degil
    • kuat semangat dan bermotivasi tinggi
    • pemikiran tajam
    • mudah marah jika tidak dikawal
    • pandai menarik hati orang lain dan menarik perhatian
    • perasaan yang sangat mendalam
    • cantik dari segi mental dan fizikal
    • tidak perlu dimotivasikan
    • tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain
    • mudah dipujuk
    • bersikap sistematik ( otak kiri )
    • suka berangan
    • kuat daya firasat, memahami apa yang terlintas dihati orang lain
    • mudah diserang penyakit di bahagian telinga dan leher dan lemah sistem pernafasan
    • daya khayalannya tinggi
    • pandai berdebat
    • fizikal yang baik
    • suka sastera, seni muzik dan melancong
    • tidak berapa suka duduk dirumah
    • tidak boleh duduk diam
    • tidak ppunya ramai anak
    • rajin dan bersemangat tinggi
    • agak boros

    biru menandakan ianya benar sekali
    merah tandanya x kot
    hijau lak.. ntah la.. xtahu pn..

    Friday, May 13, 2011

    Safi Balqis pilihan Ku..



    mulai ari ni, aku mulai nk guna produk safi.. herrmm.. cik la yg rekomen ni.. akhirnya dapat gk beli.. hampir rm50++ jgk la 1 set x termasuk skrub n kontur mata n krim mlm.. huhh.. xde hal.. duit mak... kui3..
    safi balqis perfect 10.. ntah jd ke x kat muka aku ni.. xpe la.. try dlu.. blom cuba blom tau.. sudah cuba baru tau.. x gitu??? nnt kte tgk la lam dua minggu ag.. jd ke x.. huhuhhu....
    wait n see.............................................................

    Thursday, May 12, 2011

    Ira Suka Buang Masa :P

    dh 2 mlm aku tdo lwat coz dk jwb teka-teki kat fb.. spe2 nk try klik sini.. admin dia pn ley tahan woo..
    huhuhu.. walaupon xley hadiah tp aku ase puah ati la menang.. selain tu, dapat menguji ketangkasan jari jemari ni..



    bangga lak ase.. kui3.
    .
    LIHATLAH DUNIA..
    buat julung2 kalinya aku menang pada cubaan pertama..
    huhuhu.. mahu diteruskan lg...

    Tuesday, May 10, 2011

    MC n Date..

    Penat tul ari ni.. kelmarin baru je ke hospital buat medical check up.. ari ni kna gi jugak bab nk tmankan zatil.. tp xde la tnggu lama sgt.. kami smpai kul 8, kul 12 da siap da.. ye la... da tau taktik nk cpt cm ne.. hahaha.. smbil tnggu zatil wat x-ray.. aku bbual2 ngn syarina, pjoe n kakak syarina.. hajatnya dyeorg nk wat MC gk tp kna wat tmu jnji lu.. then, dyeorg ke cc untuk print borang UITM..
    dsbabkan zatil siap awal, kami decide nk blik tumpang dyeorg.. jmat duit tmbang, kata zatil.. hahaha... lol!! then, aku n zatil trus ke tmpat pjoe..
    kemudian, kami ke bank islam cz pjoe n syarina nak bkak akaun.. punya la lma mnunggu kat situ..


    zatil mencuka bab lama sgt menunggu..


    sweet couple♥♥


    stlah slesai smuanya, dyeorg nk gi KBMALL lak.. huhuhu.. aku on je.. ssmpainya kt sne aku trus jln2 ngn zatil.. hahaha.. aku n zatil mmg 1 kpala.. suko masuk kdai, pilih2 brg n try.. last2 x bli gk..
    then,pjoe ajk gi mkn.. aku mulai resah.. aku bbisik kat zatil yg aku ada 10 hengget je.. zatil lak blas smbil bbisik.. katanya dye cuma ada 5 hengget!! mampus.. malu la aku lau aku gtau kat pjoe yg aku xde duit.. then aku pn bbisik kat syarina yg aku n zatil x ckup duit.. syarina pn ckp akak dye nk blnja..
    MALUNYA AKU!! SEGANNYA AKU!!!
    aku pn pesan la yee mee.. bez la gk.. zatil pesan ABC.. punya la byk.. hahaha..
    smbil2 mkn.. kami snap2 skit..


    1 mangkuk ABC, kongsi sama aku..


    aku, syarina n pjoe



    sweet couple ni tgh melantak.. kui3..


    suapan kasih sayang untuk best3!! fren..

    bila semua hal dh selesai.. kami pn bertolak blik.. punya la sakit kaki aku bab jalan lbh kurang 5 km tau.. hahahaha... cramp kaki aku..


    senyum yg x ikhlas bab udah penat..


    mc na dan muka kiutnya.. hahaha :P

    apa2 pun, mmg bez dpt kuar ngn dyeorg.. huhuhu..
    ^_____^

    MC n Si Kaki Putih

    assalamualaikum

    ari ni ira n zatil pi wat medical check up kat klinik kesihatan bandar kat kb tu.. addooii.. punya la ramai org.. ira smpai lam kul 8 setengah dihantar ayh ke sana.. lpas siap2 dftar ayh pn tinggalkan ira.. ira da jnji ngn zatil nk blik ngn dye.. then, zatil smpai lam kul 9 lbih.. malangnya, no da abes.. so terpaksa la zatil buat temu jnji untuk ari esok.. so, terpaksa la zatil tunggu ira smpai abes proses tu.. kbtulan, ira jumpa ilham n kawan dye kat sne.. smpat gk berkenalan.. ilham dapat UITM MACHANG sma ngn zatil..
    punya la lama nk tnggu nama dipanggil mse kat kaunter.. mse kat kaunter tu, ilham ada la usha sorang mamat ni.. kaki dye punya la putih.. hahaha.. ilham suka laki putih2 ni.. tp ada sdikit kurang laki tu, mata dye sedikit juling tp juling air.. tidak mencacatkan langsung kehandsomeman beliau..maka.. bermula dari situ lah ilham mulai meng usha laki tu.. ble nama kami dipanggil, kami naik ke tingkat 2 untuk wat x-ray.. punya la lama tnggu kat situ.. then, ira turun jap nk cari paper.. then, mase tgh tggu xray.. ada la 3 org mamat ni siap bersila agi kat kaki lima klinik 2.. mayb penat berdiri kot..

    so, dgn penuh perasaan x malunya, ira pn trus gk duduk bersila kat kaki lima tu smbil bce paper.. hahaha.. ada aku kesah korang nk ckp pe pn.. hahahaha.. truk tul ira ni kn.. ilham n zatil ketawa ngn glgat ira.. ye la.. mulut mmg xley dk diam.. pot pet pot pet.. pas tu, kami pn mulai cari kerusi.. ada 2 kerusi tp terpksa dduk 3 org.. muat pnyer.. kbtulan kat situ ada SI KAKI PUTUH.. hahaha.. tersengih smpai ke telinga ilham tau.. hak3..
    sebelah ilham lak ada sorang akak 2 sporting gler.. hahaha.. SI KAKI PUTIH 2 duduk di barisan depan kami.. kami lak kat barisan blakang skali.. akak tu ckp dyeorg smua dpt Uitm Machang smbil mnunjukkan pada SI KAKI PUTIH.. ilham tersenyum...
    hehehe.. bbrapa mnit kmudian, mulut ira da x bley nk bhnti daa tmbah2 ada gu skpalo ngn akak sblah.. abis org ira tnya dpt U kat ne.. tiba giliran SI KAKI PUTIH.. rupa2nya SI KAKI PUTIH 2 dapat UITM P.PINANG..
    ilham tarik muncung... hahahaha.. nakal la ilham ni gk.. dan mulai dari itu, ira slalu anta msg kat ilham "KAKI PUTIH" hahaha.. lol!
    xpe la ilham.. cari la SI KAKI PUTIH yg laen ekk.. huhuhu :P
    dari kul 8 lbh kat situ.. kul 3 baru siap.. then, ira n zatil pn berjalan ke stsyen bas. ilham balik ngn mak sdara dye.. smbil tggu bas, ira naik parkson.. mcm biasa, nk ke tmpat biasa.. hahahah.. nme tmpat tu....
    REST N GO..
    korang tau la ekk tmpat apa tu.. suka sgt2 gi c2.. bezzz.. hahahaha..
    kat situ gk, ira bli gelang kaki.. hdiah untuk diri sndiri.. murah jew... tp berharga gk bg ira.. huhuhuhu.. i like it!!

    oh ya, ira terkejut tul ngn prosedur nk wat x-ray cz xpnah wat x-ray.. so, spe2 yg da pnah wat x-ray tu pham2 la ekk... hak3..

    p/s: xsuka misi2 kat klinik, garang!! mcm la gji ko 2 juta2!! agk2 arr.. *kasar skit.. tersangat nk mrh..

    My New Lappy

    assalamualaikum...

    beberapa ari lpas, ira dh mulai punya laptop sendiri.. huhuhu.. gembiranya tak terkata. sudah lama dipendam nk mempunyai laptop persendirian.. act, xtau sgt sal hal2 laptop ni, yg pnting ira suka hadap laptop ni smpai larut mlm.. hahaha.. yg ira tau sal laptop ni kan..
    1. acer
    2. i7
    3. RAM 4 gb
    4.aspire
    5. ada graphic card
    6. 15.6 cm
    7. RM 2899


    BIRU kegemaranku..


    Facebook sokmo!!


    haaa.. tu je yg ira tau hal laptop ni.. xpe.. nnt ble da blaja tahu la kesemuanya sal laptop ni.. herrmm... ble da ada laptop boleh la update blog ari2.. bez..
    skam, kami 3 beradik dh ada laptop masing2 da.. hermm. pe2 leh la skype.. InsyaAllah.. tp lam rmai2, ina la yg dpat pe2 dari awal.. misalnya enset, kak long dpt enset mse Form2 or Form 3.. ira lak mse Form 2.. ina dapat enset mse Standard 6 ag, sony k800i lak 2.. benci3!!! herrmm.. ira n kak dpt nokia 1110 jew.. xpe.. 2 hadiah dr ayh.. thanx dad..

    pe2 pun, mak dh pesan blaja pn kna la berbaloi ngn harga laptop tu.. trasa berat lak tanggungjawab ble mak gtau cm tu.. sedih la plak :'(
    terasa beban yg ira tanggung.. berat sangat tau.. insyaAllah.. ngn bantuan serta dorongan rakan,mak ayah,sdara mara, IRA BOLEH!!!!

    assalamualaikum

    Keputusan Sudah Dibuat

    assalamualaikum...

    huhh, akhirnya keputusan sudah mulai dibuat.. akhirnya ira memilih .............. sebagai tempat untuk melanjutkan pelajaran..
    tempatnya ialah

    jeng......

    jeng...........

    jeng...




    hehehe...
    UITM jgak pilihan ku,,
    setelah mendengar kata-kata ayah haji
    baru la ira decide.. insyaAllah.. ira akan berusaha gak.. herrmm..
    byk la persiapan yg harus dibuat..
    tarikh daftar 22.5.2011
    da x lama da
    lam seminggu agi.. herrmm.. trasa gk sedikit sdih bab terpaksa tinggalkan umah n kawan2..
    tmbah2 lak tinggalkan mak sorang2 kat umah ni. risau gk keselamatan mak..
    n kwan2..
    ira akan terasa janggal la lau x lepak ngn korang tiap2 bulan..
    hey fren, i will lis dat moment...

    assalamualaikum..

    Saturday, May 7, 2011

    Antara Dua

    Assalamualaikum...

    kawan2, ira ase sedih sgt tau.. terpaksa membuat keputusan mengenai masa depan ira lam masa yang singkat je..
    ianya ANTARA


    AND


    uwaaa.. xtau da nk pilih pe.. masing2 ada kelebihan tersendiri.. ishtikharah da buat da..
    minta petunjukNya kputusan yg ira wat skam ni..
    sejuta kata terima kasih buat Ain Syafiqah, Farhan Faizi, Kak Piqa Nasir, Asrul Samat, Zudien Jiwang yg sanggup mberi sepatah kata n sedikit sbanyak mendorong ira wat kputusan yg baik..
    i really appreciate that!!
    timo kasih banyok2.. :P

    Friday, May 6, 2011

    Dapat Tawaran Ke Uitm Alor Gajah

    Assalamualaikum...
    heerrmm ari ni ira dapat tahu ira dapat tawaran ke Uitm, Alor Gajah..
    dilema la...
    xtau nk ke KOLEJ PROFESIONAL MARA ke UITM...
    somebody!! help me!!
    pe2 pun, ira harap dapat wat keputusan yang baik n clear..


    ni la tawarannya... :(

    tahniah kepada Zatil, Hasibah, Awatif dan yg lain..
    kepada afiq yg x dpt Uitm, dn't be sad dear.. hidup blom berakhir.. teruskan perjuangan mu..

    Assalamualaikum......

    Thursday, May 5, 2011

    Netbook Baru

    Assalamualaikum...

    hari ni ira dapat satu kejutan la.. hahaha.. ari ni mak ira beli netbook baru la.. terkejut tau!! tetiba je.. td dia ajk pi kedai, igt nk gi shopping ke ape.. tgk2 bhnti kat kdai IZZCO TEHNOLOGY.. haisshh.. mula2 tu plik la tgk mak dk tgk2 netbook.. igt nk survey.. tgk2 dk bayar daa.. dhsyat woo..
    mak bli netbook acer-aspire one-ram dia 2 gb-wrna pink. huhuhu..
    rupa2nya laptop ni untuk ina, adikku.. herrmm. dengki3!!! xpe.. ira x kisah..
    mak kata nnt mak nk bli kat ira laptop yg i7.. huhuhu.. yg latest tuu.. tp dia punya skrin bsar la.. kui3.. xpe la.. baik dr xde..
    td, mse check2 netbook ni, ira on9 ym.. wc ngn along.. ayah n mak nmpk hepi coz dpt tgk kak long mlalui wc.. mak x dpt tahan dr mengalitr air mata.. ayh lak usik mak untuk memeriahkan keadaan.. ira tahu mak rindu sgt2 kat kak long.. huhuhuhu
    kekgi gk, ari2 la wc.. huhuhu.. pe2 pn, ira nk 'jahanamkan' ina pnya netbook lu.. huhuhuhu :P

    Wednesday, May 4, 2011

    Today My Birthday

    tanggal 4 mei 1993, lahir lah seorang manusia bernama Nur Ain Syahirah Bt Mohd Darus.. huhuhu.. gemookk budaknya.. hahahaha.. mcm tu la ira mase kecik2 dlu..
    huurrmm.. ari ni ari ulangtahun kelahiran ira.. act, xperasan pn bday da dkat.. biasanya.. sbulan sblum bday da bria2 da cari kalendar nk menghitung hari2 menanti 4 mei.. tapi ntah cm ne la tahun ni x rasa gitu pn..huhuhu..
    okey... org first yg wish bday kat ira ialah NUR ZATIL HIDAYAH BINTI ZULKIPLI, my best fren.. huhuhu.. wlaupun kami juz bbual2 biasa tp meriah gk dgn gelak tawa yg kami cipta sendiri.. pada 3 Mei, ira n zatil kena gi mnjual kat p.malam kuala krai.. huhuhu.. meriah.. cadangnya keeseokkannya, kami leh balik tp ntah cm ne UMMI (mak sdara ira) xkasi blik lg.. tpaksa mmuncungkan bibir krn tpaksa smbunt detik 12 mlm kat kdai tu.. malam 3 mei tu, smbil mnunggu detik 12 mlm, ira n zatil bbual je memanjang dengan hidangan depan mata keropok lekor yang dah separuh hangus n air batu kosong..huhuhu.. turut memeriahkan iringan lagu HA KARDE-GOLDKATRZ (lgu ala2 bhangra)hahha.. tergelak asenya bila dgr lagu tu sbb lam lirik lagu 2 ada mention nama ayah kawan ira. huhuhu.. then, lpas tu SYARINA pn ata la msg wish diikuti PJOE (gewe syarina) hahaha.. bermula di situ lah, ira punya tel. x berhenti2 masuk msg menandakan rakan2 yg wish.. hepi sgt2 ble rmai gk yg wish.. tp, ada gk kkcewaan tu bab org yg diharapka x wish pn.. tp x pe la.. irA xkisah pn..
    mase ira smpai je kat umah, ase sedih lak.. ye la.. yg ada cuma mak n ayah jew.. rsenya diaorang xigt kot bday ira.. it's ok mom, dad... btambah2 sedih bila kakak n adik tersayang xde di sisi.. taun lpas kak long ada.. siap amik gbr agi kat laptop pnya kmera.. *really2 miss dat moment :'(
    tapi, nasib baik ada sepupu2 ira yg kecik2 tu adik alif, kakak, kak cik n abe.. dyeorg la wat ira hepi..
    dalam diam2 baru ira tahu yang abe n kakak ada rncangan nk PRANK ira.. ptt pn baik semacam.. hak3.. suka2 ati dye je lempar tepung.. habes baju.. isshh3.. pe2 pn, x marah pn.. epi ada ahh.. hahaha..
    HADIAH?????
    herrmm.. xde!! ira jrang sgt2 dpat adiah lau bday.. jeles ngn kak long selalu dpt manyak.. huhuhu.. xpe.. ira x kisah.. kdang2 teringin sgt2 nk dpt hadiah manyak2.. brg murah pn xpe la.. huhuhu.. igt agi, taun lpas ira dapat jam dr kwn2.. hahaha.. dye org ni tau2 je.. ye la.. dh sebulan ira dk mention nk bli jam tp xdpt kuar coz jadual stayback padat sgt2! tupp.. tupp.. dyeorg da kasi.. heppynyer saya.. hahaha..
    mintak2 taun ni dapat la gk hadiah.. huhuhu..
    btw, ira n kak long ada rancangan nk bli hdiah kat mak untuk HARI IBU.. cantekk.. huhuhu..
    terima kasih kpd along,zharif,farhan,zaim zulhilmi zailani,asrul samat,siti hazirah,zudien jiwang,afiq fatah,afiif apiz,ain ahmad,syarina,zatil,watif,arija budak bucuk,amal,kak siti hazirah,cikgu tini,mirae dasamik,mieda, syafiq backstreet,sepupu sapapatku,kawan2 kat SMKA LATI,kawan2 kat FB..* 2 org lg yg diharap2 x wish.. MR.I n MR.A.. xpe.. ira x kisah.. huhh.. ramai ag.. bg yg x tersebut.. maaf teramat sgt.. sje2 je nk sebut2 disini.. bg yang ttinggal nama, jgn marah eeaa.. i luv u!!


    tu gbr ira mse kecik2 dlu-ngn kak long


    spe tu? hahaha.. macho siot!!